fbpx

Cauterisatie

Voor cauterisatie maken wij gebruik van een cauteerstift. Deze cauteerstift is uitermate geschikt voor behandeling van plattere fibromen zoals de ouderdomswrat en steelwratten. De fibromen worden door middel van een door gelijkstroom super verhitte gloeidraad of stift weggebrand. In geval van ouderdomswratten kan er afhankelijk van de grootte een tweede behandeling noodzakelijk zijn. Deze vind vaak 2 weken na de eerste behandeling plaats.

Doordat de huid in het behandelde gebied door gevoeliger wordt voor uv-stralen, raden wij tijdens de behandelduur aan een zonnebrand en nabehandelingscrème te gebruiken.

Adviezen voor na de behandeling:

  • Direct na de behandeling ontstaat er roodheid in het behandelde gebied. De behandelde plek kan donkerder van kleur worden en er kan een korstje ontstaan. Dit korstje moet u goed invetten om het genezingsproces te bevorderen. Het is belangrijk om van de korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Het korstje valt er vanzelf af na ongeveer 1 tot 2 weken. Na 4-5 weken is het behandelde gebied volledig genezen
  • Vermijd zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik een zonnebescherming met factor 30-50 gedurende minimaal 2 weken na de behandeling. Wij kunnen u adviseren over het meest geschikte product voor uw huid.
  • Probeer niet te roken. Roken vertraagt namelijk de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat het korstje op de huid herstelt.
  • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden. Wij kunnen u in de praktijk advies geven over deze producten.”

Neem contact op voor een vrijblijvend en gratis huidadvies!

Cauterisatie

Huidonveneheden Per 15 minuten €45
FibromenPer 15 minuten €45
MoedervlekkenPer 15 minuten €45
Alle bovengenoemdePer 30 minuten €65
1-3 wratjes of gerstekorrels€25,-

Afspraak maken

Wil je een afspraak inplannen?
Menu