fbpx

Laserontharing

In de haar bevindt zich pigment (melanine). De behandelkop geeft een energiestraal af die geabsorbeerd wordt door het melanine. Deze absorptie gaat gepaard met een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt.

Er wordt een temperatuur bereik van ongeveer 70 graden waardoor het haarzakje afsterft. Het haarzakje kan geen nieuwe haar meer produceren, mits de behandeling plaatsvindt in de juiste haargroeifase.

Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, is afhankelijk van de dichtheid, kleur, diameter en plaats van de haargroei. Wanneer de haar in de groeifase zit en met de wortel vastzit in de huid, kan deze goed worden behandeld. Er zijn altijd meerdere behandelingen nodig, omdat niet alle haren zich gelijktijdig in de groeifase bevinden. Gemiddeld wordt er 6 tot 8 maal behandeld voordat een goed resultaat is bereikt. Bij dunne haren kunnen er meer behandelingen nodig zijn. Er wordt om de 6 weken behandeld.

Herstel na de laser behandeling

Na de ingreep kan je direct weer alles doen wat je wilt. De huid kan enkele uren tot een dag rood of gevoelig zijn. Met paracetamol (is bij de meeste mensen niet nodig) of een koud kompres kan je de gevoeligheid verlichten.
De dagen na de behandeling kunnen ook dikke haren uit de huid komen. De haarzakjes zijn tijdens de behandeling kapotgemaakt door de laser. De restjes van de haren kunnen na de behandeling door de huid naar buiten komen.

Risico’s en complicaties van ontharing met laser

Na de laserbehandeling kan de huid rood of gevoelig zijn. Dit trekt snel weer weg. Ook kunnen er donkere of lichtere vlekken op de huid ontstaan. Ook dit is meestal tijdelijk. Het is wel belangrijk om twee weken (of 5 dagen na SHR) uit de zon te blijven na de behandeling. Zo voorkom je dat de huidveranderingen erger worden door de zon. Ernstige complicaties komen bijna nooit voor.

Resultaat van laserbehandeling

Voor het gewenste resultaat zijn altijd meerdere behandelingen nodig. De huid moet wel herstellen voordat een volgende behandeling plaats kan vinden. Meestal zitten er 6-8 weken tussen twee behandelingen. In het gelaat eventueel 4 weken. Na ongeveer 6 behandelingen is meestal het gewenste resultaat bereikt. Dit is wel afhankelijk van je haartype.

Vergoeding definitief ontharen

Definitief ontharen wordt eventueel vergoed door uw zorgverzekering. Niet alle behandelindicaties komen voor vergoeding in aanmerking. Overbeharing van vrouwen in het gelaat wordt veelal uit uw aanvullende zorgpolis (deels) vergoed.

Menu