fbpx

Rimpels en huidveroudering

Naarmate we ouder worden, onstaan rimpels als een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden, het geen leidt tot rimpelvorming. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Goede zonbescherming in de zomer is dus van groot belang om de rimpelontwikkeling af te remmen. Ook roken kan aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

Niet alle rimpels zijn hetzelfde. Ruwweg kunnen ze worden ingedeeld in fijne rimpels die ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid. Daarnaast zijn er de diepe rimpels die in feite meer groeven en plooien zijn. De derde soort rimpels ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren bijvoorbeeld, fronsrimpels of kraaienpotjes rond de ogen.

Intake

Om de rimpels en huidveroudering zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een uitgebreid vrijblijvend intakegesprek plaatst waarbij de huidtherapeut uw huid analyseert. De huidtherapeut zal een persoonlijk behandelplan opstellen en deze met u bespreken. Ook worden er voor -en na- foto’s gemaakt om zo het resultaat goed te kunnen evalueren. De thuisadviezen die noodzakelijk zijn om de behandeling te ondersteunen zullen ook besproken worden.

Behandeling huidveroudering

Nog niet aan toe voor botox of een operatie, dan is microneedling een populaire behandeling. Steeds meer mensen kiezen voor deze natuurlijke rimpelbehandeling. Deze unieke behandeling verminderd rimpels en fijne lijntjes. Daarnaast worden pigmentvlekken en grove poriën ook aangepakt voor een egaler en jonger uitziende huid. De behandeling kan ook gecombineerd worden met de medische peelings voor een nog beter resultaat. De bedoeling van een medische peeling is om de oude huidcellen te verwijderen en te vervangen door nieuwe jonge huidcellen. Hierdoor zullen rimpels verminderen.

Afspraak maken

Wil je een afspraak inplannen?
Menu