fbpx

Rosacea

Rosacea is een huidaandoening waarbij roodheid en een ontstekingsreactie in de gezichtshuid ontstaat. Met name vrouwen tussen de 30 en 60 jaar kunnen ermee te maken krijgen, maar ook mannen kunnen er last van krijgen. Je kunt last hebben van algemene roodheid in het gezicht en oppervlakkige vaatjes. Dit kan gepaard gaan met kleine bultjes en/of puistjes, en soms zelfs met grotere ontstekingen in de huid. Andere klachten die je bij rosacea kunt ervaren, zijn een stekend en branderig gevoel in het gezicht, een droge huid, een grove huidstructuur en oogirritatie. De klachten zijn meestal aanwezig op de wangen, neus, kin en het voorhoofd. Rosacea kan soms plotseling opvlammen waardoor het moeilijk kan zijn het onder controle te krijgen.

Hoe ontstaat rosacea?
Rosacea is een chronische huidaandoening waarvan de oorzaak nog niet volledig is vastgesteld. Wel weten we dat er verschillende uitlokkende factoren zijn. Zo kunnen onder andere Uv-straling, stress, bepaalde genees- en voedingsmiddelen en de overgang van kou naar warmte het huidbeeld beïnvloeden. Ook is bekend dat door een toegenomen afweerreactie op bepaalde huideigen micro-organismen zoals de Demodex mijt, de ontstekingsreacties in de huid kunnen verergeren of in stand worden gehouden.

Rosacea kan zich in verschillende stadia ontwikkelen. Beginnend bij een algehele tot felrode kleur van de huid en oppervlakkige vaatjes en tot aan een ontstekingsstadium. Soms kan in later stadium ook een grove huidstructuur en verdikking van de neus (rhinophyma) optreden. Naast huidproblemen geeft rosacea soms ook

Behandeling bij Dreamskin

Bij Dreamskin vinden we belangrijk om eerst de oorzaak van de huidproblemen te achterhalen. Wij adviseren dan ook om eerst een bloedonderzoek te doen ( dat is mogelijk bij Dreamskin ). Op basis van de uitslag van de bloedonderzoek stellen wij een behandelplan op en geven we adviezen met betrekking tot supplementen. Huidproblemen hebben vaak als oorzaak dat de darmen en de lever niet goed functioneren. Medicatie is niet altijd noodzakelijk, met de juiste voedingsadviezen en verzorgingsproducten kan de rosacea al minder worden.

  • Klachten bij rosacea zijn een rode huid, blozen, bultjes, puistjes en uitgezette bloedvaatjes in het gezicht.
  • De klachten kunnen verergeren door bijvoorbeeld zonlicht, warmte, alcohol en sommige medicijnen.
  • Merkt u dat een of meer van deze factoren bij u de klachten verergeren? Dan is het verstandig om ze te vermijden.
  • Bij oogklachten kunnen kunsttranen helpen.

Neem contact op voor een vrijblijvend en gratis huidadvies!

Rosacea

Bloedonderzoek + detox €220
Bloedonderzoek + detox + voedende behandeling€285
Stem cell behandeling €90
Vitamine C behandeling €90
Radiance DNA €90
Ormedic Peel€90

Afspraak maken

Wil je een afspraak inplannen?
Menu